Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyar baloldal antiszemitiz
  2007-03-05 17:31:31, hétfő
 
 
Nyiri János 2007. március 5. 00:00
A magyar baloldal antiszemitizmusa


Ismét fölhergelte az indulatokat Gyurcsány Ferenc, amikor a Timesnak adott interjújában a heves magyarországi antiszemitizmusról beszélt. A kormányfő nyilatkozatának fő üzenete az volt, hogy a Fideszt és személyesen Orbán Viktort antiszemita hírbe hozza a befolyásos média segítségével, azaz a fő véleményformálók szemében.

Sokat számolgathatna, aki a fejébe venné, hogy összeadja, hányszor tette meg ezt a magyar baloldal külföldön. A hazai antiszemitázásokat már meg sem említjük, az úgyszólván része a baloldali ábécének.

Állítsunk össze egy leltárt - a teljesség igénye nélkül - a fontosabb szempontról, arról, hogy mi minden hozadéka van, lehet az ilyen megnyilvánulásnak. Mit érhet el Gyurcsány egy ilyen interjúval? És vajon számol-e mindezzel, illetve mi lehetett az igazi célja ezek közül?

Elöljáróban szögezzük le, a Timesnak is kétféle olvasója van: az egyik kevésbé tájékozott, s nem is érdeklődik különösebben Magyarország iránt, míg a másiknak nagyon is fontos, mi a helyzet minálunk, mert például be akar fektetni itt vagy a nyaralását tervezi.

Árt Magyarországnak

Az első olvasói csoport ránézésre, esetleg másodkézi információra támaszkodva azt szűri le, hogy Magyarország zűrös hely - jobb hát elkerülni, illetve jobb máshol próbálkozni. Vagy ha mégis, akkor Magyarországon nagyobb kockázattal kell számolni egy esetleges kontaktusban. Tehát a befektetéskor nagyobb kamatot, turizmusban árengedményt vár el.

Egy ilyen miniszterelnöki interjú sok százezer, millió fonttal, dollárral, euróval rontja hazánk pozícióit.

Ezt tudják a szocialisták is, mivel ha jobboldali politikus nyilatkozik valami előnytelent a kormányról, rögtön eszükbe jut ez az összefüggés. Nyilván Gyurcsány is tudja. Mi lehet hát a célja ezzel?

Személyes gyanúnk szerint az, amit az MSZP és az SZDSZ egyik legfontosabb politikai célkitűzésének vélünk már jó évtizede: hogy elijesszék a jóérzésű külföldi tőkét innen. Ide csak az jöjjön, akit ők akarnak itt tudni. Ez a politika egyébként valószínűleg sok százmillió dollárunkba került már eddig is, a hamvukba holt üzletek, az idegenkedés, a negatív kontextus következtében.

Amikor tehát a magyar miniszterelnök szerint itt a hitleri nácizmushoz mérhető állapotok vannak, akkor ez a miniszterelnök vagy nem normális, vagy tudatosan rontja Magyarország pozícióit a világban.

Menjünk tovább. Mit érhet el az ilyen nyilatkozat a hazánkat behatóbban ismerők körében? Először is azt, hogy a mai ellenzéktől óvakodni kell. Ez triviálisan a fő célja lehet a Gyurcsány-interjúnak.

Jó-e azonban nekünk, az egész országnak, ha ilyen kép alakul ki rólunk? A válasz nyilvánvalóan: nem. Nem, mert a mostani koalíciónak csak a Fidesszel képzelhető el politikai váltótársa, márpedig váltógazdaság nélkül nincsen egészséges demokrácia. Sajnos éppen erre jó példa a magyar parlamentarizmus egész története, kezdve a 67-es szabadelvűeken, folytatva Bethlen parlamentarizmusán, bezárólag a kommunista évtizedekkel. Ez tehát rövidlátó politika, amely bizonyosan hoz a konyhára Gyurcsánynak és körének, de nem hoz Magyarországnak. Ilyen aspektusból tehát ártalmas a Times-interjú.

Kalandorság Szálasi módra

Most vegyük számba, idehaza mit ér el az ilyen cikk.

Abban mindenki egyetért, hogy a ,,zsidókérdés", az antiszemitizmus kérdése ,,benne van a levegőben". Tehát érzékeny kérdés, amellyel nem szabad vagdalkozni. Nem volna szabad.

A magyar zsidóság magyar, a nemzet szerves része. Számtalan megindító példát lehet hozni arra, hogy zsidó nemzettársaink milyen természetességgel vallják magukat a nemzet tagjainak. Ezekkel a magyar testvéreinkkel szemben bűnös aljasság a kirekesztésüket a falra festeni. Igazi cinizmus, politikai kalandorság, amelynek felelőtlensége Szálasi Ferencéhez mérhető.

A zsidó identitású magyar honfitársaink ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel élnek körünkben, mint bárki más. Őket senki sem diszkreditálja. Magyarországon nincsenek érvényben zsidótörvények, ilyeneket senki ép elmével nem fontolgat, ezzel riogatni akár csak egyetlen embert is: aljasság.

Most induljunk ki abból, hogy Gyurcsány Ferenc igazat mondott, és van olyan csoport vagy más struktúra, amelyik zsidóellenes lépéseket tervez, esetleg tesz. Ha ez igaz, akkor fölszólítjuk a kormányfőt: lépjen fel a törvény teljes szigorával a magyarországi antiszemitizmus ellen! Ha ugyanis ilyen, a nemzetközi egyezményekkel és a hatályos magyar törvényekkel ellentétes cselekmények előfordulhatnak Magyarországon, akkor azt nem szabad eltűrni, és ha a jövőben is előfordulhatnak, akkor az a miniszterelnök felelőssége is, elvégre - a Times-interjú bizonyítja - tud róluk.

Például a Kossuth téren tavaly ősszel ötven zsidónak minősített politikus névsorát felolvasó emberre (vagy emberekre) hivatkozó Gyurcsány Ferenc azóta sem tett semmit sem azért, hogy kiderüljön, ki vagy kik listázták ott a ,,zsidókat". Ha baj, hogy ilyen lista készült, tessék föllépni a listázók ellen, de fél évvel később ilyenre hivatkozni inkább önvád lehet, mint vád.

És most lássuk, antiszemita-e a Fidesz. A Fideszben is vannak a saját zsidó őseikre büszke politikusok, aki kitűnő magyar emberek, és akiket a Fidesz leantiszemitázása joggal botránkoztat meg. A konzervatív oldalra nézvést pedig még inkább igaz, hogy köztiszteletben álló zsidó magyarok is támogatják. Annyira igaz ez, hogy éppen a holokauszt igaz történetével, a méltó nemzeti emlékezés kereteinek megalkotásával Orbán Viktor kormánya pótolta a Rákosi-, Kádár-, Horn-kormányzatok bő ötvenéves mulasztását. A Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ és a holokauszt emléknap, annak sokrétű oktatási segédanyaga és pedagógiai felkészítő módszertana milyen alapon negligálható?

Álljunk meg egy pillanatra az interjú egyik, talán legjellemzőbb gyurcsányi pillanatánál. A kormányfő azt említi, hogy a felesége ,,zsidó származású". Az adott kontextusban ez azért hangzik el, mert Gyurcsány az ,,üldözött" iránti szimpátiát akarja kiváltani maga mellett. És ez ízléstelen. Ordenáré a magyar miniszterelnöknek játszani az üldözöttet, még ha a felesége ,,képében" teszi is.

Hová tűntek a nyilasok?

De menjünk tovább. Aki ismeri a magyar történelmet, az többszörösen is felháborodik a Gyurcsányné ,,zsidó származásán", mégpedig a következő okból.

Gyurcsány Ferenc felesége eleddig a bulvársajtóban mint bolgár szerepelt, igen színes méltatások közepette tárgyalták azt, hogy miként is karácsonyol ,,bolgár módra" a Gyurcsány család. Akkor éppen bolgár származású volt az asszony. Tessék mondani, hogy karácsonyol egy zsidó - ráadásul bolgár módi szerint? Nem folyik itt valami gusztustalan visszaélés a kultúrákkal, népekkel és olvasókkal?

Ha viszont elővesszük az Apró családfát, akkor még kínosabb a helyzet, beleszaladunk ugyanis a ,,zsidó kommunisták" problematikájába. A szélsőjobboldalon kedvelt frázis a ,,rohadt büdös kommunista zsidó" - azonban ez teljesen történelmietlen ostobaság.

A magyar kommunista mozgalom 1945. évi történetét azért övezi áthatolhatatlan sötétség, mert a párttörténet a legtitkosabb információk között kezeli azt a kérdést, amit röviden így írhatunk le: 1944. augusztusban Magyarországon volt 200 ezer nyilas és 200 kommunista párttag, ezzel szemben 1945. augusztusban volt 200 ezer kommunista párttag és 200 nyilas, utóbbiak börtönben. Ezek ellenőrzött, valós számok. Hat évtized is kevésnek bizonyult, hogy megtudjuk: hová tűntek a nyilasok, és kikből lettek a kommunisták 1945-ben?

Az oral history vonatkozó eredményeinek ismeretében igen valószínű, hogy a '45-ös kommunisták között tízezrével voltak a ,,kisnyilasok" (copyright by Rákosi), akiknek múltját gondosan elhazudta a párt, cserében a további gátlástalan szolgaiságukért. Csak a jéghegy csúcsa például Olti Vilmos vérbíró (pardon: népbíró), aki többek közt Mindszenty-perben játszotta el a bíró szerepét.

A kommunista mozgalom tehát felszívta a nyilasság maradékait, aztán viszont maga is erősen antiszemitává változott. A Rákosi- és a Kádár- Magyarország évtizedeken át és konzekvensen folytatott Izrael-ellenes politikát, támogatta az Izraellel ellenséges államokat. Ugyanezen évtizedekben folyamatosan üldözte a magyarországi cionistákat, persze ebben is hol durvább, hol slamposabb volt a diktatúra (amint ezt unalomig megtárgyalták már egyéb vonatkozásban).

Szokás arra hivatkozni, hogy a kommunista mozgalom vezetésében milyen sok volt a ,,zsidó". Ezzel kapcsolatban figyelemre méltó egy autentikus vélemény. Dénes Béla orvos, újságíró, aki az 1930-as években vált a cionista mozgalom tagjává, később vezetőjévé, s lett 1944-ben többször is fogoly, majd bujkált a nyilasok elől, végül 1949-54-ben az ÁVH foglya, raborvos a börtönben - és a cionista per fővádlottja. Ő írta memoárjában, 1957-ben (már Izraelben, mert alijázott) a következőket:

Nem kell tehát azzal törődnünk, mit mondanak majd szerte a világon a még mindig ágáló nyilasok, ha megírom az igazat! Kaganovics és Rákosi réges-régen nem zsidók, nemcsak azért, mert az effajtáktól a zsidók mindig is többet szenvedtek, mint a keresztény kommunistáktól, hanem főleg azért, mert ők - kisebbrendűségi érzéseiket akarván kompenzálni - mindenkin túltesznek, ha a rendszer kiszolgálásáról van szó. Ugyanez vonatkozik a zsidó származású ávósokra is!

A kommunista világszemlélet nem tűrte el az öntudatos zsidóságot sem, amint nem tűrte el a magyarságot vagy a hitvalló személyiséget sem. Aki időtlen elvek mentén rendezte be az életét, nem lehetett kommunista.

Különös hangsúllyal kell rámutatnunk arra is, hogy Horn és most Gyurcsány Ferenc kormányzása idején viselkedik a rendőrség érthetetlenül megértően a neonáci mozgalmakkal. Kuncze belügyminiszter idején grasszálhattak zárt alakzatban, rendőri védelemmel Pest belvárosában minden további nélkül, most Gyurcsány alatt megint nemzetközi találkozót szervezhettek a budai ostrom végének emlékére. Ami arra enged következtetni, hogy a Gyurcsány-kormánynak fontos, hogy legyen jelen Magyarországon az antiszemitizmus és a neonácizmus.

Ezen a ponton akár véget is érhetne ez a kis írás, azonban nem hagyható el egy igen pozitív momentum. Felcsillant egy reménysugár. Mégpedig az, hogy ha valakiben megszületik a bátor elhatározás, és tettekre is váltja, akkor mehet a világ előbbre.

Dobrev Klára méltó feladat előtt áll

Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára előtt nagyszerű út nyílik. Ő, aki csinos, fiatal, okos, és élvezi a fősodratú sajtó teljes támogatását, most végre tehet valami igazán nagyszerűt. Miután már küzdött a mellrák ellen és az egészséges életmód népszerűsítésére salátát kevert elemista diákoknak, most megtalálhatná méltó feladatát.

Álljon ki és mutassa meg, milyen az igazi, büszke, hazafias magyar zsidóság. E sorok szerzőjének több évtizedes tapasztalata, hogy aki valamit büszkén vállal, azt senki sem fogja ezért bántani, és nem egy ifjúban sikerült helyretenni ezzel a megközelítéssel az egészséges zsidó magyar identitást. Most történelmi lehetőség áll Dobrev Klára előtt, hogy amit a Fidesz kezdett a Páva utcai központtal meg a holokauszt emléknappal, azt kiteljesítse, és a mozgósítható médiatámogatással igazi, büszke magyar zsidóságot teremtsen a közgondolkodásban.

A kormány számtalan vérprofi kommunikációs, PR-os szakemberrel egészült ki a napokban. Imhol egy igazán nemes feladat! És egy nagyszerű médium: Gyurcsányné Dobrev Klára! A siker garantált!

Vagy ha nem, akkor azzal kell ad acta tennünk ezt a gyurcsányi történetet a Timesban, az egyetem előtt antiszemita röpcédulával találkozó kormányfőnéről, hogy talán nem is igaz. Mert ha igaz, akkor annál rosszabb. Kevés szánalmasabbat tudok elképzelni ugyanis, mint hogy a bátor kormányfő nagyszerű felesége, háta mögött a személyi védelmével megbízott kormányőrrel (több, mint egy éve jár neki) sunnyogva begyűjt egy törvénytelen tartalmú röplapot a főváros közepén, ötven méterre a Kecskeméti utcai rendőrőrstől, és sem helyben nem lép föl, sem a rendőrséget nem értesíti. Ami fölveti a bűnpártolás gyanúját.

http://www.gondola.hu/cikkek/53150?fr=nemzetihirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: problematikájába, népszerűsítésére, parlamentarizmus, antiszemitizmusa, véleményformálók, áthatolhatatlan, megközelítéssel, szolgaiságukért, történelmietlen, kirekesztésüket, belügyminiszter, antiszemitizmus, nyilatkozatának, kötelességekkel, magyarországnak, köztiszteletben, kisebbrendűségi, miniszterelnöki, előfordulhatnak, kiszolgálásáról, magyarországon, nemzettársaink, szánalmasabbat, szabadelvűeken, felelőtlensége, miniszterelnök, világszemlélet, célkitűzésének, testvéreinkkel, számolgathatna, kommunistáktól, kormányfőnéről, grasszálhattak, egyezményekkel, megalkotásával, bulvársajtóban, magyar baloldal, indulatokat Gyurcsány, heves magyarországi, kormányfő nyilatkozatának, befolyásos média, fejébe venné, úgyszólván része, baloldali ábécének, leltárt –, teljesség igénye, fontosabb szempontról, ilyen megnyilvánulásnak, ilyen interjúval, igazi célja, egyik kevésbé, másiknak nagyon, Nyiri János, Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktort, Nyilván Gyurcsány, Kalandorság Szálasi, Szálasi Ferencéhez, Orbán Viktor, Holokauszt Dokumentációs Központ, Olti Vilmos, Kádár- Magyarország, Dénes Béla, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferencné Dobrev Klára, Gyurcsányné Dobrev Klára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fodor Ákos költő,  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Ez a jó az alvásban.  Gábor Dénes gondolata  képre írva  Fodor Ákos költő,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Ha így haladunk...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  S a dalok tanulsága  Különös!  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjt  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Muratáj  Bella István: Zsoltár  Alvó cica  Alakot vált...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Szent György nap  William Shakespeare idézet  Idézetek a barátságról  A Föld napja  Emlék  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Környezetvédelem  Beney Zsuzsa - Álom  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  Fodor Ákos költő,  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24 
Bejegyzés Címkék
magyar baloldal, indulatokat Gyurcsány, heves magyarországi, kormányfő nyilatkozatának, befolyásos média, fejébe venné, úgyszólván része, baloldali ábécének, leltárt &#8211, teljesség igénye, fontosabb szempontról, ilyen megnyilvánulásnak, ilyen interjúval, igazi célja, egyik kevésbé, másiknak nagyon, helyzet minálunk, nyaralását tervezi, első olvasói, esetleges kontaktusban, befektetéskor nagyobb, ilyen miniszterelnöki, célja ezzel, jóérzésű külföldi, politika egyébként, hamvukba holt, negatív kontextus, magyar miniszterelnök, hitleri nácizmushoz, miniszterelnök vagy, ilyen nyilatkozat, hazánkat behatóbban, egész országnak, válasz nyilvánvalóan, mostani koalíciónak, magyar parlamentarizmus, 67-es szabadelvűeken, kommunista évtizedekkel, konyhára Gyurcsánynak, ilyen cikk, antiszemitizmus kérdése, magyar zsidóság, nemzet szerves, nemzet tagjainak, magyar testvéreinkkel, falra festeni, zsidó identitású, törvény teljes, magyarországi antiszemitizmus, nemzetközi egyezményekkel, hatályos magyar, listázók ellen, saját zsidó, konzervatív oldalra, holokauszt igaz, méltó nemzeti, holokauszt emléknap, interjú egyik, felesége &#8222, adott kontextusban, magyar miniszterelnöknek, magyar történelmet, következő okból, bulvársajtóban mint, zsidó &#8211, szélsőjobboldalon kedvelt, magyar kommunista, legtitkosabb információk, kommunisták 1945-ben, oral history, további gátlástalan, jéghegy csúcsa, bíró szerepét, kommunista mozgalom, nyilasság maradékait, magyarországi cionistákat, autentikus vélemény, 1930-as években, cionista mozgalom, nyilasok elől, börtönben &#8211, zsidók mindig, keresztény kommunistáktól, rendszer kiszolgálásáról, zsidó származású, kommunista világszemlélet, öntudatos zsidóságot, magyarságot vagy, hitvalló személyiséget, rendőrség érthetetlenül, neonáci mozgalmakkal, budai ostrom, ponton akár, igen pozitív, bátor elhatározás, világ előbbre, fősodratú sajtó, mellrák ellen, egészséges életmód, ifjúban sikerült, egészséges zsidó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.